MEDIATONICIN RAHOITUS HOUSEMARQUEN KOKO PERHEEN NOKKELUUS- JA ÄLYPELILLE

Suomen vanhin pelistudio Housemarque Oy on vastaanottanut Mediatonic Fundilta rahoituksen tulevalle kaiken ikäisille pelaajille suunnatulle pelilleen. Housemarque toimii itse tuotteen julkaisijana. Ensimmäiseksi tuote julkaistaan digitaalisessa jakelussa Playstation 3:lle PSN-verkkokaupassa ja PC:lle. Housemarque on kehitellyt pelikonseptia jo useamman vuoden ja tuote on julkaisuvalmis vuoden 2011 aikana.

- Housemarque on tehnyt yli 15 vuoden uran pelialalla ja on kehittänyt ja toteteuttanut useita maailmalla hyvin menestyneitä tuotteita. Nyt on tullut aika julkaista tämä tuote omissa nimissämme, kertoo Housemarquen toimitusjohtaja Ilari Kuittinen.

- Mediatonicin rahoituksen avulla voimme pitää tuotteen omistusoikeuden kokonaan itsellämme ja ansaita aiempaa suuremman osuuden tuotteen kokonaisarvosta, sanoo Kuittinen.

Housemarquen kehittämiä aiempia tuotteita ovat Super Stardust HD, Golf: Tee it Up! sekä joulukuun alussa PSN:ssä julkaistu Dead Nation. Super Stardust HD oli Playstation 3 –konsolin yksi myydyimmistä PSN-peleistä digitaalisessa jakelussa vuonna 2007 ja 2008.
- On hienoa saada olla mukana Housemarquen kehittymisessä peliprojektien toteuttajasta tuotetaloksi. Kaikella tähän mennessä tehdyllä työllään yhtiö on hankkinut kansainvälisessä pelibisneksessä arvokkaat suhteet ja vahvan maineen luotettavaa toimijana, kertoo Mediatonicin toimitusjohtaja Marko Tulonen.
- Näemme tälle kiehtovalle pelille paljon mahdollisuuksia myös älypuhelin- ja tablettitietokoneille tehdyillä versioilla. Ja jos tuote menestyy odotetusti, mietimme yhdessä tuotelaajennuksia esimerkiksi leluihin, kertoo Tulonen.

Peli- ja mediabrandien pääomarahasto Mediatonic Fund sijoittaa tuotteeseen 300.000 euroa. Mediatonicin sijoitus kohdistuu tuotteen projektikustannuksiin ja tuotteistukseen. Sijoitusta vastaan Mediatonic saa rojaltiosuuden tuotteen tulovirrasta. Mediatonicista ei tule Housemarquen osakkeenomistajaa. Housemarquen perustivat Ilari Kuittinen ja Harri Tikkanen ja heidän lisäkseen yrityksen omistajina on yksityishenkilöitä ja PMI Venture Fund Ky -pääomarahasto.

 

Lisätietoja:
- Toimitusjohtaja Ilari Kuittinen, ilari.kuittinen@housemarque.fi, Puhelin +358 40 5542586, www.housemarque.fi
- Toimitusjohtaja Marko Tulonen, marko.tulonen@mediatonic.fi, Puhelin +358 40 5089848, www.mediatonic.fi